Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у Львові обговорили проект III Європейського коридору розвитку ViaRegia

Сьогодні у Львові відбулася конференція „Львів у структурі III європейського коридору розвитку Via Regia”, на якій учасники обговорили проект III Європейського коридору розвитку Via Regia „Берлін-Київ”. Метою цієї програми є розроблення об’єднаної просторової стратегії розвитку для території вздовж коридору, що охоплює території Німеччини, Польщі, Чехії, Словаччини, України.
Коридор сполучає важливі економічні центри у середині Євросоюзу і забезпечує долучення України до європейської комунікативної мережі, найважливіших політичних і економічних центрів.
„Координація просторового розвитку в смузі впливу коридору через проектних партнерів дозволить інвестувати кооперацію і полегшить використання потенціалів європейських партнерів для скоординованого розвитку українських територій. Це фактично просторове планування Європи. Досі Україна не ставила перед собою таких завдань. Від нашої роботи залежить чи використає Україна шанс фактичної інтеграції через спільне планування територій, спільну мету їх використання та інтенсифікацію”, - розповів начальник міського управління архітектури Юрій Криворучко.
За його словами, розвиток проекту для Львова та інших міст означає розвиток інфраструктури, розбудову територій, що межуватимуть з коридором, будівництво нових готелів, мотелів, паркінгів, заправок. Понад сім років ведуться робота над втіленням проекту європейського коридору в дійсність, а на даний момент розробляють стратегію розвитку коридору - Via Regia плюс. III Європейський коридор розвитку Via Regia поєднує: Берлін, Дрезден, Вроцлав, Краків, Ряшів, Львів, Київ, у смузі впливу коридору проживає 30 мільйонів мешканців.
Проект передбачає такі завдання: підвищення ролі вузлових міських центрів через підвищення їх доступності і метрополітальної ролі, прив’язування території України до системи інших транспортних коридорів, посилення регіональної співпраці, розвиток транскордонних регіонів.
 
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ