Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Сьогодні у Львові презентують повнометражний американський документальний фільм «Голодомор. Геноцид в Україні»

Сьогодні, 25 листопада, у Львові презентуватимуть повнометражний документальний фільм «Голодомор. Геноцид в Україні». Про це у коментарі Гал-info розповіла координатор допрем’єрного показу Вікторія Губська.

 

Фільм було знято американським режисером Бобі Лі у Голівуді, і орієнтований він на західного глядача. Зйомки фільму проходили протягом двох років в найбільш постраждалих від голоду областях України - Київській, Черкаській, Чернігівській, Харківській, Миколаївській та Дніпропетровській. Грунтується він на спогадах очевидців та архівних матеріалах СБУ та Компартії. «Мета цього фільму – засвідчити, що голодомор був геноцидом українського народу та запобігти повторенню цієї трагедії в майбутньому», - зазначила в коментар Гал-info координатор допрем’єрного показу Вікторія Губська.

 

Фільм знято англійською мовою, що дає можливість поінформувати якомога ширше коло світової громадськості про цю страшну трагедію українського народу. Тривалість стрічки – 1 годину 20 хвилин.

 

За короткий час від свого виходу фільм вже став учасником багатьох міжнародних кінофестивалів, зокрема Festival De Cannes: номінація «Короткометражний фільм (без участі в конкурсі) (Франція), Monaco Film Festival (Франція), West Hollywood International Film Festival (Каліфорнія, США) та Кіно-Q – Фестиваль фільму у Нью Йорку (США).

 

Згодом фільм буде поширено серед бібліотек вищих та середніх навчальних закладів України, провідних університетів та дослідних інститутів світу. Показ фільму відбувається за сприяння Українського Інституту Національної пам’яті.

 

Показ фільму розпочався сьогодні о 16.00 в Українському католицькому університеті, що на вул. Іл. Свєнціцького, 17. Львів – друге місто, в якому відбувається допремєрний показ. Вчора фільм презентували в Києві, також його покажуть у Хмельницькому, Чернігові та Яготині. На допремєрні покази прибули субпродюсер стрічки Любомира Тесків та виконавчий продюсер Мая Лев.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ