Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у Львові з офіційним візитом перебуває президент Австрії. Фото

Сьогодні, 8 липня, у Львові з офіційним візитом перебуває президент Австрії Хайнц Фішер. Загалом до України пан Хайнц прибув з триденним візитом. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У межах візиту президент Австрійської Республіки матиме зустріч із міським головою Андрієм Садовим, прогуляється центром міста та огляне Палац Потоцьких і Національний музей м. Львова. Окрім цього, Хайнц Фішер має намір оглянути фасад Національного академічного театру опери і балету ім. Соломії Крушельницької.

До Львова президент Австрії прибуде з дружиною Маргіт Фішер та делегацією науковців і бізнесменів.

Зокрема, до міста прибудуть Федеральний міністр європейських і міжнародних справ Австрійської Республіки Міхаель Шпіндельеггер, Федеральний міністр економіки, сім’ї та молоді Австрійської Республіки Райнхольд Міттерлєнер, Президент Федеральної палати економіки Австрії Крістоф Лайтль та Надзвичайний та повноважний посол Австрійської Республіки в Україні Рене Поллітцер.

Нагадаємо, що Хайнц Фішер обраний президентом Австрії 8 липня 2004 року. Пан Ханц закінчив юридичний факультет Віденського університету. В 1993 році став професором Інсбрукського університету. В 1971 році вперше став членом парламенту. З 1983 по 1987 рік був міністром науки.

В 2004 році був висунутий соціал-демократичною партією Австрії на пост президента Австрії і переміг на виборах. Пан Фішер одружений, має двох дорослих дітей. Захоплюється альпінізмом.

Народився Хайнц Фішер 9 жовтня 1938 року в місті Грац.

  



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ