Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у Львові зібралися українські та польські торакальні хірурги

У Львові триває українсько-польська конференція торакальної хірургії з лікування раку органів, що розміщені в грудній клітці, – діафрагми, бронхів, плеври, легенів, середостіння. У конференції, яка триватиме два дні, беруть участь 260 торакальних хірургів, зокрема 10 професорів Вроцлавського університету, а також головний торакальний хірург Міністерства охорони здоров’я Борис Радіонов.
Вчора під час конференції розглядались загальні питання, сьогодні – питання онкологічних захворювань, зокрема лікування рідкісних пухлин легень. Це є щорічна конференція, вони започатковані у 2002 році польськими та українськими хірургами, один рік вона відбувається у Вроцлаві, наступного у Львові. Мета конференції — обмін новими методиками, інформацією про нові препарати та обмін хірургічним досвідом.
Львівський онкологічний центр розрахований на 540 ліжок, приймає людей з шести областей України, проводить 300-320 торакальних операцій щороку. Перша торакальна операція була проведена 1904 року у Вроцлаві на відкритій грудній клітці. Лише 26-27% хворих на рак в початковій стадії піддаються лікуванню, що продовжує їхнє життя в середньому на 5 років.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ