Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у православних християн поминальна субота

Великий піст – це час посиленої молитви за наших ближніх, як за живих, так і за спочилих. Про це пише Православна церква України на Facebook.

У цей період Христова Церква запровадила особливі поминальні дні, щоби вшанувати тих, хто завершив свій земний шлях: це суботи другого, третього та четвертого тижня Великого посту. Перший із таких поминальних днів під час Великого посту, коли ми підносимо свої молитви до Всевишнього за упокій своїх рідних і близьких, – сьогодні.

У Бога всі живі, і після того, як завершується тимчасове земне життя людини, її душа продовжує жити і відчувати необхідність у любові, пам’яті, піклуванні. Свята Церква навчає, що молитися за інших людей, зокрема і за померлих, – означає виявляти до них свою любов, турботу і підтримку. Молитва за спочилих, коли ми просимо у Бога про відпущення їхніх гріхів та спасіння їхніх душ, є виявом духовної милостині, великим проявом любові до ближнього.

До поминання померлих нас заохочують святі отці Церкви. Вони закликають кожну людину не лише молитися, але й чинити благі діла заради спочилих, які перебувають у вічності. «Для померлих братів наших і сестер поминання – немов шматок хліба голодному і кухоль води спраглому. Це велике добре діло», – зауважує святитель Феофан Затворник. Вшанування пам’яті померлих також спонукає нас замислитися і над власним життям: «Поглянь на своє життя, чи воно згідне з Божою волею? Cкорим ходом минають наші дні. Блаженний, хто з твердою вірою у Господа від дня в день набуває більше добрих діл і збирає їх на вічне життя», – зазначає святий Єфрем Сирін.

Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

У цей день помолімося за душі всіх спочилих рідних, друзів, близьких і важливих для нас людей. Віримо, що Господь почує наші молитви, і просимо, щоби Він дарував їм спасіння та вічне блаженне життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ