Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні у владі «політичний інцест», – Яценюк

Лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк заявляє, що в Україні не може бути монополії на опозицію. Про це він сказав в ефірі «Великої політики з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «Інтер».

Арсеній Яценюк зазначив: «Те, що зараз відбувається в рамках опозиції означає тільки одне - Тимошенко знов захотілося монополії на опозицію, так само як ПР сьогодні має монополію на владу».

На думку політика, проблема будь-якої монополії полягає в тому, що вона призводить до виродження. Арсеній Яценюк вважає, що сьогодні у владі відбувається «політичний інцест»: президент, прем'єр, весь склад уряду з однієї партії. Ми проходили це вже в 2006 и 2007 роках. Якщо те саме буде відбуватися в опозиції, то це означає тільки одне - нічого не змінюється, це ніяка не опозиція. Більше того, я чудово розумію, що БЮТ тільки і очікує, коли ж зрештою Янукович запросить БЮТ до формування коаліцію. Вони це робили в 2008 і 2009 роках. Якщо ви думаєте, що щось змінилося - навряд чи. Тому, ця монополія означає те, що не дай Бог ні в кого не забрали право управляти країною і вічно залишатися у владі.

«Моє завдання розрушити цю монополію. В мене є час і натхнення. Буде третій і цей третій обов'язково переможе», - наголосив Арсеній Яценюк.

Лідер «Фронту Змін» підкреслив, що і діюча влада, і та влада, яка програла, представляють одну й ту саму епоху, одні й ті самі бачення і цінності. На його думку, вибори довели, що четверта частина населення проголосувала за зміни, хоче іншої влади й іншої якості політики.

«Так в житті відбувається - хтось іде, хтось приходить. Я дуже хочу, щоб до влади прийшли нові, фахові, молоді», - наголосив лідер «Фронту змін».

Коментуючи висловлювання представників БЮТ щодо «кишенькової опозиції», Арсеній Яценюк сказав: «В БЮТ є дурна звичка - лазити по чужих кишенях. Коли вони її позбудуться, все буде добре».

Політик пояснив риторику БЮТ стосовно нього таким чином: «Для них ще президентська кампанія не закінчилася. Йдеться про те, щоб виштовхнути конкурента з електорального поля. Все це було протягом всієї президентської кампанії і продовжується зараз. Тому я не знаю на рахунок кишенькової опозиції, але я знаю точно, що є «підкаблучна опозиція», так само як була «підкаблучна коаліція».

Говорячи про власні методи роботи в опозиції, лідер «Фронту Змін» сказав: «По-перше, я запропонував свій план змін, який необхідно реалізувати, і я буду вимагати реалізацію цього плану від уряду. Друге - це критика уряду. Третє і найважливіше - це своя власна пропозиція. Четверте - внесення законопроектів у парламенті. П'яте - робота з людьми, людей треба переконувати, готувати. І шосте: будь-яка опозиція, якщо вона ефективна, раніше чи пізніше стає владою. Можете навіть не сумніватися, що я обов'язково стану владою і реалізую все, що не було реалізовано за останні 20 років в країні», передає прес-служба політика.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ