Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні урочисто впроваджують Архієпископа Мечислава Мокшицького до Львівської Катедри

Сьогодні, 22 листопада, відбувається урочисте впровадження (інгрес) Архієпископа Мечислава Мокшицького до Львівської Катедри. Папа Римський Бенедикт XVI призначив Архієпископом Митрополитом Львівської Архідієцезії Латинського обряду о. Мечислава Мокшицького, що попередньо був Архієпископом-наступником Львівської Архідієцезії Латинського обряду.
На урочистості прибули єпископи з Європи, від імені Папи Римського Бенедикта XVI до Львова прибув кардинал Камілло Руїні. В урочистостях беруть участь представники двох обрядів католицької церкви - РКЦ та УГКЦ та гості - православні владики та представники влади.
Нагадаємо, що Мечислав Мокшицький народився 29 березня 1961 р. у селі Майдан Лукавецький (Польща). З 1981 по 1983 рр. навчався у Вищій духовній семінарії у Перемишлі. У 1987 р. закінчив богословський факультет Люблінського католицького університету. У 1991-1996 рр. навчався у Папському університеті св. Томи Аквінського Angelicum.
На диякона був висвячений у 1986 р. у Любачеві, а рукоположений на священика 17 вересня 1987 р. 8 травня 1997 р. був призначений почесним капеланом Папи Римського, а 28 травня 2003 р. — прелатом. З 3 травня 2002 р. — каноник капітулу Львівської катедри. До свого призначення архієпископом-коад'ютором працював особистим секретарем папи. 16 липня 2007 р. папою Бенедиктом XVI Мечислав Мокшицький був призначений архієпископом-коад'ютором Львівської архідієцезії РКЦ. Посвячений на єпископа 29 вересня 2007 р. папою Бенедиктом XVI.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ