Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні в рік ми розробляємо 10 генпланів, а треба розробити 197 – Лукашик

Створення комунального підприємства Львівської обласної ради „Центр просторового розвитку” продиктоване необхідністю опрацювання великого об’єму роботи щодо розробки генеральних планів. Таку думку в коментарі „Гал-info” висловив начальник головного управління архітектури, містобудування та просторового розвитку Львівської ОДА Степан Лукашик.
„Ми надіслали статут підприємства в обласну раду, – каже Лукашик. – Це підприємство покликане полегшити роботу управління. Оскільки зараз ми розробляємо на рік 10 генпланів, а треба зробити 197. Це на 10-15 років роботи”.
Як повідомив Лукашик, він декілька разів виступав з цього приводу на фракціях, зокрема на фракції БЮТу. З приводу закидів щодо фінансування підприємства і затвердження статуту, Лукашик погоджується, що форма підприємства може зазнавати зміни, однак зміст його потрібно зберегти. „Адже без генпланів блокується інвестиційний процес, – каже Лукашик. – Форму можна обрати будь-яку, а зміст потрібно залишити”.
Водночас, як запевнив у коментарі „Гал-info” голова комісії з питань використання земель та регулювання земельних відносин Львівської облради Євген Буба, особисто він наразі не отримав статуту майбутнього комунального підприємства Львівської обласної ради „Центр просторового розвитку”. Водночас, за словами Буби, стосовно створення центру фракція БЮТу визначиться завтра.
Нагадаємо, уповноважений представник міжфракційної депутатської групи „Нова Галичина” Андрій Рожнятовський подав на ім’я голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника запит, в якому просить не розглядати питання створення комунального підприємства Львівської обласної ради „Центр просторового розвитку”, оскільки це рішення суперечить декільком вимогам чинного законодавства України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ