Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні в Україну повернеться перша група українських миротворців з Лівану

Сьогодні, 21 березня, відповідно до Плану виведення військовослужбовців і техніки 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України, що діяв у складі Тимчасових Сил ООН у Лівані, очікується повернення на Батьківщину першої групи українських миротворців. Про це повідомила прес-служба МОУ.
До Львова літаком Ту-154 Державного підприємства МО України “Українська авіаційна транспортна компанія” буде доставлено 85 миротворців.
8 місяців фахівці-сапери та інженери дев’ятої ротації “Укрінжбату” під командуванням полковника Анатолія Слесарчука виконували завдання з оперативного розмінування півдня Лівану, налагодження доріг та фортифікаційних споруд, будівництва нових опорних пунктів Місії ООН, надавали гуманітарну допомогу місцевому населенню.
Перед відльотом до України у розташуванні батальйону відбулося урочисте шикування та прощання з бойовим прапором військової частини. 198 миротворців востаннє вишукувалися перед бойовим прапором, який єднав їх під час служби на ліванській землі.
Майже шість років наші військовослужбовці перебували на півдні Лівану. З липня 2000 року 3-й окремий інженерний батальйон ЗС України брав активну участь у підтриманні миру у Лівані та піднімав міжнародний імідж нашої держави на Близькому Сході.
Підсумком миротворчої діяльності в Лівані стали знешкоджені 6352 вибухонебезпечних предмети, понад 550 тисяч квадратних метрів землі звільнені від пекельних пристроїв, 16 гуманітарних інженерних задач з будівництва та відновлення об’єктів соціальної інфраструктури.
Головним досягненням та показником високого рівня професійної підготовки наших військових стало те, що за майже шість років виконання миротворчих завдань в Лівані “Укрінжбат” не втратив жодної людини. Це єдина безвтратна Місія в історії миротворчої діяльності України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ