Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сьогодні від електропостачання відключили єдину в Західному регіоні вуглезбагачувальну фабрику

Сьогодні „Львівобленерго” відключило від електропостачання Центральну збагачувальну фабрику „Червоноградська”, яка належить до складу ВАТ „Львівська вугільна компанія” - про це в коментарі „Гал-info” повідомив головний інженер Центральної збагачувальної фабрики „Червоноградська” Андрій Перерва.
„Зараз фабрика перебуває в аварійному режимі енергопостачання, тому нічого не замерзне. Проте виробництво припинилося повністю”, - розповів Андрій Перерва. За його словами, близько 10 млн. гривень фабриці заборгувало „Львіввугілля”, тому підприємство не може погасити боргу перед „Львівобленерго”. „Ми вже написали звернення у „Львіввугілля”, щоб вони допомогли нам вирішити проблему”, - сказав Андрій Перерва. Коли ж питання може зрушити з місця на фабриці не знає ніхто.
Закриття Центральної збагачувальної фабрики „Червоноградська” може призвести до закриття вугільних шахт на Львівщині та Волині. Нагадаємо, „Червоноградська” - єдина збагачувальна фабрика в Західному регіоні. Фабрику побудували наприкінці 1970-х років для переробки високозольних вуглевмісних продуктів, що видобувають у Львівсько-Волинському вугільному басейні.

Нагадаємо, що сьогодні ВАТ “Львівобленерго” заявило про намір припинити електропостачання ВАТ „Львівська вугільна компанія”, до складу якої входить Центральна збагачувальна фабрика „Червоноградська”. За словами ВАТ “Львівобленерго” борг ВАТ „Львівська вугільна компанія” на 1 січня 2009 року становив 1,431 млн. грн., і в січні 2009 заборгованість зросла ще на 1,891 млн. грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ