Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні відбудеться акція на підтримку українських політв’язнів у Росії

10 травня, об 11.00 у Хрещатому парку (вул. Михайла Грушевського) письменники, актори, музиканти та правозахисники висадять квіти для заручників Кремля, -інформує ЛітАкцент.

Акція відбудеться на підтримку започаткованого акторкою Риммою Зюбіною флешмобу під гаслом "Саджайте квіти, а не людей".

Цього дня 5 років тому у Сімферополі арештували кінорежисера і письменника Олега Сенцова. Пізніше за сфабрикованим звинуваченням його засудили до 20 років колонії. Свій термін режисер відбуває на крайній півночі Російської Федерації в Лабитнангі.

За даними організаторів глобальної акції #SaveOlegSentsov, щонайменше 98 українських політв’язнів утримуються в Російській Федерації та окупованому Криму, близько 120 військовополонених та цивільних заручників у підвалах окупованого Донбасу та 24 українські військовополонені моряки – у СІЗО "Лефортово".

Участь в акції, зокрема, візьмуть режисер Ахтем Сеітаблаєв, актриса Римма Зюбіна, музикант Андрій Хливнюк, вчений Ігор Козловський та інші.

Організатори акції – Центр Громадянських Свобод, PEN Ukraine та АвтоМайдан за підтримки Київської міської державної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ