Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Сьогодні відбудеться судове засідання щодо будівництва у Бернардинському дворику

Сьогодні, 27 січня, відбудеться судове засідання щодо будівництва у Бернардинському дворику. О 14.30 у Господарському суді розглядатимуть справу щодо незаконної забудови у пам’ятці архітектури.

Нагадаємо, 16 грудня 2010 року, Господарський суд Львівської області виніс ухвалу, у якій зобов’язав компанію «!Фест» зупинити будівельні роботи у Бернардинському дворику. Зараз ухвала перебуває на розгляді у виконавчій службі.

«Я переконаний, що громада міста Львова доведе правоту. Ніхто немає права у зоні ЮНЕСКО грубо ігнорувати закон України. Я переконаний, що закон переможе», - вважає міський голова Львова Андрій Садовий.

Ще 30 квітня 20120 року компанія "!Фест" звернулася до міської ради з проханням надати дозвіл на розміщення літнього майданчика в Бернардинському дворику. Однак, 1 листопада літній майданчик вже мали демонтувати. Попри те, там розпочали будівельні роботи.

«Підприємці, які проводять будівництво, проігнорували низку приписів відповідних інстанцій та попередження управління охорони історичного середовища про те, що таке будівництво на цій території неприпустиме. Ще 14 грудня 2010 року департамент містобудування скасував усі дозволи, які було надано "!Фесту", а Галицька адміністрація звернулася до суду з вимогою демонтувати конструкцію, яку будують в Бернардинському дворику», - повідомила голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ