Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні відбудеться всесвітня акція Година Землі

Екологічна акція Година Землі, у межах якої люди по всьому світу сьогодні на годину вимкнуть світло, обіцяє стати наймасштабнішою за всю історію свого існування.

За даними Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), який є ініціатором проведення Години Землі, кількість учасників сьогоднішнього заходу складе близько 1 мільярда глядачів по всій планеті. 

"Ми очікуємо, що цього року в акції візьмуть участь близько 1 млрд. осіб - свою участь вже підтвердило 120 країн", - повідомила прес-секретар WWF Росії Катерина Левицька.

О 20.30 суботи, 27 березня, люди по всьому світу вимкнуть світло і електроприлади на одну годину, щоб показати необхідність спільних дій з боротьби зі змінами клімату.

Національний екологічний центр України (НЕЦУ) разом зі Світовим фондом природи закликає українців, а також компанії, які працюють у країні, приєднатися до унікальної глобальної акції.

Вперше Година Землі пройшов у 2007 році в Сіднеї. Вже на наступний рік в акції взяли участь більше 50 мільйонів людей в більш ніж 370 містах 35 країн світу. У 2009 році кількість країн-учасниць досягло 88, міст - більше 1,4 тисячі, у Годині Землі взяли участь близько мільярда осіб по всьому світу.

Україна офіційно приєдналася до ініціативи Година Землі торік, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ