Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні відбулася зустріч Петра Олійника з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Муцуо Мабучі

27 лютого голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Муцуо Мабучі. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Під час зустрічі Петро Олійник подякував послу за виділення урядом Японії, в рамках програми Офіційної Допомоги Розвитку, гранту у розмірі 500 тис. дол. США, завдяки якому було встановлено нову сучасну систему освітлення сцени у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької.
Петро Олійник повідомив посла, що останнім часом активізувалися контакти з Японською організацією з розвитку зовнішньої торгівлі “Джетро” (JETRO) - державною установою, яка функціонує як центр ділової інформації для японських та для зарубіжних підприємств. 16 грудня 2005 року у Львові перебувала заступник директора відділу досліджень по Росії і Євразії представництва “Джетро” в Москві пані Чіеко Матцуока.
«У Львівському національному університеті ім. І. Франка та Національному університеті “Львівська політехніка” факультативно вивчається японська мова, – зазначив Петро Олійник. – Уряд Японії неодноразово надавав обом університетам сприяння навчальною літературою та технічними засобами навчання». Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Муцуо Мабучі погодився на пропозицію Петра Олійника про надання різносторонньої допомоги викладачам та студентам університетів у поглибленні вивчення японської мови.
Згідно з домовленостями між головою Львівської облдержадміністрації Петром Олійником та Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Муцуо Мабучі в цьому році під час святкування 750-річчя міста Львова буде проведено Дні культури Японії у нашому місті.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ