Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні Всесвітній день біженців

Щороку 20 червня, за резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 2001 року, відзначається Всесвітній день біженців, - державна Міграційна Служба України.

У цей день ми традиційно акцентуємо увагу української спільноти на необхідності прояву почуттів гуманності, толерантності та людяності, дотриманні прав кожної людини, яка через небезпеку для життя вимушено залишила свою домівку.

Україна впродовж багатьох років, за допомогою міжнародних та неурядових організацій, надає біженцям безпечний притулок, сприяє їх адаптації до нових умов проживання, піклується про їх найшвидшу інтеграцію в суспільство, розбудовуючи відповідну інфраструктуру - центри соціальної інтеграції біженців та центри тимчасового розміщення біженців.

Цього дня ми висловлюємо подяку та шану всім, хто щодня, за професійними обов'язками та за покликанням душі допомагає біженцям - працівникам УВКБ ООН, неурядових організацій, волонтерам та звичайним громадянам, які гостинно допомагають людям, що опинилися у надважкій життєвій ситуації.

Незважаючи на всі труднощі, які Україна долає в умовах зовнішньої агресії проти нашої держави та окупації частини її території, робимо все можливе, щоб люди, яким вона надала притулок, почувалися вільними людьми у вільній, успішній країні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ