Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні Янукович зустрінеться з Обамою

Сьогодні у Вашингтоні в рамках міжнародного саміту з ядерної безпеки відбудеться зустріч президента США Барака Обами з президентом України Віктором Януковичем, – повідомило proUA.

 

«Президент США з нетерпінням очікує першої можливості провести особисті консультації з новообраним Президентом Януковичем із широкого кола питань, що турбують обидві сторони. У США й України міцні двосторонні відносини. Ми працюємо разом за допомогою Комісії стратегічного партнерства для розвитку нашого спільного порядку денного», – повідомила прес-служба Білого дому.

 

Передбачено, що серед тем для обговорення двох президентів будуть ядерне нерозповсюдження, глобальна економічна криза, енергетична безпека та співробітництво в ділянці оборони.

 

Із нагоди перебування у Вашингтоні заплановано виступ Януковича на обіді, що його влаштовує Американсько-українська ділова рада. Президент України, як повідомляють, має зустрітися з лідерами Конгресу на Капітолійському пагорбі, зокрема, з Джоном Керрі, головою сенатської комісії з закордонних справ.

 

Президент України має зустрітися в рамках саміту з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, президентом Росії Дмитром Медведєвим, президентом Франції Ніколя Саркозі, прем’єр-міністром Туреччини Реджепом Ердоганом, прем’єр-міністром Канади Стівеном Гарпером та іншими лідерами.

 

У програмі перебування Януковича у Вашингтоні – переговори з керівництвом Міжнародного валютного фонду і Світового банку.

 

Передбачається, що в цілому в саміті, який відбудеться 12-13 квітня, візьмуть участь 47 держав. Крім того, на нараді будуть представлені ООН, Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) і ЄС.

 

Президент США Барак Обама заявив напередодні вашингтонського саміту: «Ядерна зброя у руках терористів загрожує всім і усюди, від Москви до Нью-Йорка, від Європи до Південно-Східної Азії. Тому лідери 47 країн збираються у Вашингтоні для обговорення конкретних кроків, що їх треба буде зробити протягом наступних чотирьох років для збереження й охорони усіх ядерних матеріалів у всьому світі».

 

proUA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ