Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні завершив роботу міжнародний волонтерський табір „Під каменем”

Сьогодні, 9 серпня, в монастирі Походження Дерева Хреста Господнього, що в селищі Підкамінь Бродівського району відбулось урочисте закриття міжнародного волонтерського табору „Під каменем”. Табір організував Інститут громадського лідерства та обласний молодіжний центр праці. Протягом двох тижнів 25 волонтерів з молодіжних громадських організацій Львова, Києва, Донецька, Запоріжжя, Рівного, Білорусі та Польщі працювали над реставрацією храму при монастирі. Керував роботами настоятель монастиря ігумен Методій.
За словами керівника табору Ореста Бориса, до участі у таборі було подано 170 анкет з 20 країн світу, зокрема Грузії, Венесуели, Палестини та Намібії. Середній вік учасників табору — 23 роки. Це вже не студенти, а представники молодіжних громадських організацій. Орест Борис повідомив, що визначальними при відборі учасників були три критерії – знання української і російської мови, від 18 до 30 років, і, основне, належність до молодіжних організацій, близьких за спрямуванням до Інституту громадського лідерства. Наступного року табір планують зробити англомовним, в якому буде до 30 людей.
Волонтери здебільшого виконували чорнові роботи, які не вимагають особливої кваліфікації, зокрема підготовка до відновлення даху, прибирання і фарбування. За словами волонтера табору Андрія Шиманського, такі табори будуть проводитись і надалі в цьому монастирі, оскільки, окрім Інституту громадського лідерства, цією роботою зацікавились інші організації, в тому числі і зі сходу України.
Табір відбувався під патронатом начальника управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА Андрія Корната, який зокрема зазначив, що така форма роботи в нашій області проводиться вже три роки, але цього року молодіжні організації вперше виступили ініціаторами: «Ця робота є внеском в ідею розбудови Української держави, можливості на практиці пізнати рідний край».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ