Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні зі Львова до Ліберії відбуде чергова група українських миротворців

Сьогодні, 19 листопада, у вечері в рамках восьмої ротації особового складу і техніки 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, який виконує завдання сил Місії ООН у Ліберії, до Африканського континенту відбуде друга група українських миротворців у кількості 120 чоловік, – повідомляє прес-служба Міністерства оборони.
 Миротворці відбудуть з Львівського аеропорту “Скнилів” літаком Ту-154 Державного підприємства Міністерства оборони України “Українська авіаційна транспортна компанія”.
У ході першого етапу ротації, який відбувся 15-16 листопада, до Ліберії було доставлено 98 українських військових, а на батьківщину повернулося 82 наших миротворці.
Протягом третього етапу ротації, який заплановано на 26 листопада, буде проведено повну заміну особового складу українського миротворчого контингенту – 300 військовослужбовців. А під час четвертого – завершального - етапу, який заплановано провести 10 грудня, буде проведено заміну авіаційної техніки загону – 2 вертольоти Мі-8МТ. Заміну вертольотів буде здійснено за допомогою рейсу літака Ан-124-100 “Руслан” АНТК ім. Антонова.
Підготовка миротворців нової ротації проходила протягом майже чотирьох місяців на базі окремого полку армійської авіації 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, що дислокується на Львівщині. Командиром 56-го окремого вертолітного загону нової – восьмої – ротації призначено льотчика 1-го класу полковника Андрія Когута, який вже має досвід виконання миротворчих завдань у Сьєрра-Леоне та Ліберії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ