Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні звільнять усіх трьох заступників голови Львівської облради?

Сьогодні може бути звільнено усіх трьох заступників голови Львівської обласної ради, і жоден з них не залишиться на своїй посаді. Таку думку висловлюють більшість депутатів з різних фракцій. Після цього, за їх словами, аж до наступної сесії облради у депутатському корпусі триватимуть домовленості стосовно кандидатури нового заступника голови ЛОР.

Зараз в сесійному залі облради проводиться голосування. Кожен депутат отримує три бюлетені із прізвищами Людмили Козак, Миколи Гориня та Лева Захарчишина, навпроти прізвищ яких стоять клітинки з графами «за», «проти» і «утримався». Для звільнення заступника потрібно 61 голос.

Депутати вважають, що заяву Миколи Гориня з проханням про відставку потрібно задовольнити, натомість Лев Захарчишин має занадто малу підтримку у сесійній залі та у фракції «Пора», яка є розколотою. Водночас Людмилу Козак на посаді підтримає фракція БЮТ, голосів якої недостатньо для того, аби залишити її на посаді. Решта ж депутатського корпусу проголосують за відставку Козак.

Водночас деякі депутати вважають, що зміна заступників стане ще одним кроком до початку процедури заміни голови Львівської облради Мирослава Сеника. Зокрема таку думку вислови депутат Михайло Сендак, який пропонує проведення подібної процедури і щодо голови облради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ