Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сокальське водосховище відновлено?

Сокальське водосховище, яке було повністю спущене внаслідок відкриття шлюзів, відновлено – принаймні так заявив «Гал-info» перший заступник начальника управління екології та природних ресурсів у Львівській області Дмитро Татух. За його словами, через весняні повені територія спущеної водойми знов заповнилася водою з ріки Вісла. Щодо загиблої риби, то Дмитро Татух зазначив, що проблеми не існує, оскільки частину її зібрали місцеві мешканці, а частина наразі перебуває під водою. «Жодних слідів загиблої риби інспектори не відслідкували», – сказав Дмитро Татух.
Водночас, за словами Президента ГО «Служба охорони природи» Тимура Бедернічека, відновлення водосховища через повінь до первинного стану неможливе. «Це повна нісенітниця. На території колишнього водосховища все  залишається так само, як було одразу після спущення, хіба що вже стало менше льоду. Люди зібрали загиблу рибу, яка була на поверхні, решта залишається під льодом. У разі повені риба просто піде вниз за течією і отруїть воду», – сказав «Гал-info» Тимур Бедернічек.
Нагадаємо, 19 лютого внаслідок несанкціонованого спуску Сокальського водосховища загинуло понад 19 тонн риби. Відкриття шлюзів відбулося за вказівкою голови Сокальської РДА Олега Солодяка. Окрім того, що загинула величезна кількість риби, було порушено екологічний баланс на цій місцевості. З потеплінням фахівці прогнозують гниття загиблої риби, а отже, і розповсюдження різноманітних вірусів і навіть можливості їхньої мутації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ