Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Солістці Львівської опери присвоїли почесне звання

Провідна солістка Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Світлана Мамчур отримала почесне звання «Народний артист України». Про це повідомила прес-служба Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Колектив театру подав документи на присвоєння артистці цього звання минулого року. А цьогоріч, 23 серпня на сайті Президента України з'явився наказ про присвоєння цієї почесної нагороди львівській оперній діві.

«Для мене це дуже почесне звання, адже це найвища державна відзнака для артиста в Україні. Це надзвичайно почесно і зворушливо. Приємно, що твою багаторічну працю оцінюють так високо», - ділиться враженнями Світлана Мамчур.

Зазначимо, що Світлана Мамчур - провідна солістка Львівської опери, яка працює у театрі вже 28 років! Характер голосу — драматичне сопрано. Гастролювала багатьма операми Європи та навіть виступала в Римі у відповідь на візит Папи Івана Павла ІІ до Львова. У її репертуарі чимало провідних ролей, таких як: Чіо-Чіо-сан (опера "Мадам Баттерфляй"), Аїда ("Аїда"), Амелія ("Бал-маскарад"), Дездемона ("Отелло"), Лія ("Мойсей"), Оксана ("Запорожець за Дунаєм"), тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ