Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Соратник Тимошенко розповів чим вигідний для львів’ян „Білий потік” з азербайджанського газу

Проект „White stream” (Білий потік), який має зв’язати газопроводом Україну з Азербайджаном стане вигідним для України в плані енергетичної незалежності від Росії, а також реалізувати транзитний прорив поставок газу до Європи. Про це сьогодні у Львові заявив народний депутат України, представник України в роботі семінару імені американських сенаторів Роуза-Роута, який відбувся 6-8 березня в Азербайджані Андрій Шкіль.
За словами Шкіля, у той час коли інші поставники газу будуть скорочувати свої об’єми видобутку, Азербайджан збирається їх нарощувати, оскільки активно займається пошуком і розробкою нових родовищ. Тому запропонований Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко україно-грузинсько-азербайджанський проект, який зв’яже декілька країн газогоном, стане добрим для України в першу чергу для ліквідації газової залежності, а також стане доброю можливістю для українських виробників труб. У цьому контексті Шкіль згадав і про галичан, які, за його словами, завжди були добрими фахівцями у газовій сфері, а тому до роботи над проектом обов’язково будуть залучені і львів’яни.
Водночас, за словами Шкіля, проект лише наразі є більше теоретичним. Але, у контексті вирішення енергетичних і економічних проблем України, Шкіль вже незабаром збирається запропонувати Юлії Тимошенко відвідати Азербайджан.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ