Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: Сорок п`ять років тому у Львові сталася наймаcштабніша аварія за участі трамвая
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Сорок п`ять років тому у Львові сталася наймаcштабніша аварія за участі трамвая

10 січня 1972 року у Львові по вулиці Городоцькій сталася наймасштабніша аварія в історії львівського трамвая, внаслідок якої загинули 26 людей.
Трамвай врізався в огорожу правничої гімназії. Фото - law-gymnasia.lviv.ua

Інформацію про подію подає Вікіпедія:

До аварії, на лініях львівського трамваю, колії яких розташовувалися посередині проїжджої частини, були зупинки, розташовані на острівцях безпеки посередині проїжджої частини (безпосередньо біля колії). Вони були виділені бордюром і гарантували безпеку пасажирам, які чекали на них на трамвай.

Вранці 10 січня вулицею Городоцькою спускався переповнений трамвай. Проте на середині спуску, поблизу Львівського цирку, водій заснула і вагон став некерованим. Коли він досягнув перехрестя вулиць Городоцької і Шевченка, то зійшов з рейок, протаранив людей, що стояли на зупинці-острівці, і врізався в будівлю школи № 11 (сьогодні — Львівська правнича гімназія). Загинуло 26 осіб.

Увечері цього ж дня про подію повідомив «Голос Америки». Радянська преса замовчувала факт трагедії, лише газета «Вільна Україна» за 11 січня 1972 року в нижньому кутку третьої сторінки надрукувала:

« Виконком Львівської міської Ради депутатів трудящих висловлює глибоке співчуття рідним і близьким потерпілих при аварії трамваю в м. Львові 10 січня 1972 року.

Для розслідування причин аварії, вжиття заходів по посиленню безпеки руху міського транспорту та надання допомоги сім'ям потерпілих створена спеціальна комісія».

Наслідком аварії стала ліквідація зупинок-острівців посеред проїжджої частини, а також обмеження швидкості руху вагонів на спусках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ