Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Sotheby's пустить з молотка найдорожчу приватну колекцію в історії торгів

Аукціонний дім Sotheby's виставив на торги колекцію картин свого колишнього власника Альфреда Таубмана, який помер цієї весни. На думку агентства Блумберг, це найдорожча приватна колекція, яка коли-небудь виставлялася на торги. Повідомило Дзеркало тижня.

Як повідомляється на сайті аукціонного дому, колекція налічує близько 500 творів мистецтва. Їх загальна вартість оцінюється в 500 млн доларів.

Для продажу колекцію розбили на чотири частини. Кожна з них буде виставлена на окремий аукціон. Перший з них відбудеться 4 листопада цього року. З молотка підуть полотна, віднесені організаторами торгів до шедеврів. Другий аукціон пройде на наступний день і буде присвячений сучасному мистецтву.

Пізніше в листопаді з молотка підуть картини американських художників, а останній аукціон призначений на січень і буде присвячений роботам старих майстрів.

Колекція Альфреда Таубмана включає в себе, зокрема, картини Рафаеля, Альбрехта Дюрера, Пабло Пікассо і Марка Ротко. Колишній власник Sotheby's збирав її більше 60 років.

Альфред Таубман помер у квітні 2015 року. Його стан на момент смерті оцінювався приблизно в 3 млрд доларів. Власником Sotheby's підприємець був з 1984 по 2005 рік. За цей час Таубман встиг вивести аукціонний будинок на біржу. У 2001 році він отримав тюремний термін за цінову змову з прямими конкурентами з Сhristie's

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ