Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сотні лампадок запалили у Львові в пам'ять про невинно вбитих ворогом українців

Вчора у Львові на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку відбулася загальноміська акція «Світло пам’яті». Містяни запалили сотні лампадок, також відбулася панахида за участі представників усіх релігійних конфесій у пам'ять про невинно вбитих українців, що загинули від рук російських окупантів.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Участь у заході взяли керівники міста й області та громада Львова.

"Страшні злочини, які вчинили російські окупанти у 21-му столітті проти невинних українців, не можна пробачити чи забути. Сьогодні у Львові ми разом запалили світло пам’яті за людьми, яких жорстоко вбили в Бучі, Ірпені, Маріуполі, Чернігові та інших містах України", - прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

Акцію "Світло пам’яті" відвідали також і представники духовенства.

"Сьогодні Бог плаче в кожному з нас, бо Україна – це ми, Україна – це сотні наших невинно убієнних братів і сестер. Сьогодні вони лежать на українській землі. Не "в", а "на" українській землі. Не поховані, а убиті, закатовані. Тому ми зібралися під відкритим небом, щоб з’єднатися з небом і душами невинних жертв російської агресії. Над ними не було кому плакати, не було кому співати жалобних пісень, не було кому їх поховати… Сьогодні ми – церква, зібрана в ім’я Ісуса Христа, просимо у Господа Бога, щоб прийняв їхні душі і обійняв після тяжких митей страждання і болю. І якщо світ не хоче тримати над нами небо, то ми будемо просити їх – які вже є у вічності", - відзначив о. Павло Дроздяк, капелан Львівської міської ради.

"На нашому, українському, боці – правда, тому на нашому боці Бог. Бо Бог і є правда. Ми переможемо. Немає світла без темряви. Це все дуже об’єднало українців: наша держава вийде з цієї війни зовсім іншою", – прокоментував Сергій Колесніков, пастор Ірпінської біблійної церкви.

"Якою б сильною не була темрява, світло її перемагає. Зараз є багато сумнівів, зневіри, питань – чому? Ісус теж питав на хресті: "Боже, чому ти Мене покинув?». Бог нас не покинув. Україна зараз йде свою пасхальну дорогу. Його катують у наших містах, Його брутально вкидають до гробу. Та це дає нам надію і певність, що саме тут Він воскресне. Бо ще не було такого, щоб після страсної п’ятниці не настав Великдень. Наша любов переможе смерть. Ми сьогодні запалюємо світло, пам’ятаємо про покійних і зігріваємо теплом тих, хто за ними сумує", – наголосив Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ