Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Сотні поранених та загиблий в’язень: що відомо про бунт у сибірський в'язниці на Росії

У Росії у виправній колонії, яка знаходиться у Ангарську Іркутської області (Сибір) стався бунт в’язнів, на придушення якого кинули спецпризначенців. В результаті заворушень сотні людей постраждали, один в’язень був знайдений мертвим.
Пожежа в колонії №15 міста Ангарська Іркутськох області, Росія

Про це учора, 11 квітня, повідомило "Радіо свобода" з посиланням на заяву уповноваженого з прав людини в Іркутській області РФ Віктора Ігнатенка.

У Росії у виправній колонії №15 (місто Ангарськ в Іркутській області, Сибір) сталися бунт і пожежа, після яких було виявлене тіло загиблого в’язня. Про це повідомляють російські засоби інформації з посиланням, зокрема, на уповноваженого з прав людини в Іркутській області Віктора Ігнатенка.

Тіло чоловіка 1989 року народження виявили під час розбирання завалів після пожежі, що спалахнула під час бунту. Тіло було виявлене повішеним, є версії як про самогубство, так і про вбивство іншими в’язнями. «Одна з версій, що він співпрацював з адміністрацією», – сказав омбудсмен. За словами Ігнатенка, інших загиблих після бунту в колонії немає.

Кілька незалежних джерел повідомляють про значну кількість поранених, за окремими повідомленнями, таких до 300.

Усього в колонії №15 є понад 1200 в’язнів.

9–10 квітня кількадесят ув’язнених колонії суворого режиму в місті Ангарськ порізали собі вени на знак протесту проти дій адміністрації і підпалили кілька робочих будівель. До колонії увійшли спецпризначенці, які застосували силу. За фактом заворушень порушена кримінальна справа.

Усі пенітенціарні заклади в Росії на тлі поширення коронавірусної інфекції стали ще менш доступними для зовнішнього контролю, ніж раніше. У більшості колоній заборонені зустрічі з родичами та адвокатами, заблоковане отримання передач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ