Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Соціальні служби Львівщини хочуть, щоб батьки, які виїжджають на роботу за кордон, подавали довідку з опікунської ради

Соціальні служби Львівщини пропонують, щоб батьки, які виїжджають на роботу за кордон, окрім всіх необхідних для виїзду документів подавали також довідку з опікунської ради, на кого вони тут залишають своїх неповнолітніх дітей, — повідомила сьогодні, 27 жовтня, на «круглому столі»: «Протидія торгівлі дітьми» завідувач притулком для неповнолітніх Львівської ОДА Світлана Гаврилюк. За її словами, це дало б змогу зменшити кількість так званих соціальних сиріт, тобто сиріт при живих батьках.
 «Коли б батьки подавали такі довідки, ми могли б одразу ж брати під свою опіку дітей, які тут залишилися без піклувальників, а не виловлювати їх, коли вони вже починають красти, бродяжничати. Дітей, які б залишалися без піклувальників, одразу ж направляли б в інтернати, а батьки сплачували би частину коштів за їхнє утримання», — говорить Світлана Гаврилюк.
 Поряд з тим, як переконаний начальник відділу у справах неповнолітніх Львівської міської ради Тарас Гурей, порахувати всіх дітей, які стають соціальними сиротами, навіть запровадивши додаткові документи, не вдасться. За його словами, лише 10% українців виїжджають закордон з робочими візами, а приблизно 90% їде на заробітки із туристичними візами. Від таких людей, відповідно, ніхто довідки від опікунської ради не вимагатиме.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ