Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Соціологічні дослідження показують, що лідерами перегонів на посаду міського голови Львова продовжують залишатися Василь Куйбіда – 34,3% та Андрій Садовий – 29,4%

Лідерами перегонів на посаду міського голови Львова продовжують залишатися Василь Куйбіда – 34,3%  та Андрій Садовий – 29,4%. Такі результати соціологічного дослідження, проведеного з 23 лютого по 5 березня 2006 року центром „Соціоінформ”, оприлюднив сьогодні, 7 березня, під час прес-конференції директор центру Олексій Антипович. Цікаво, що впевненість у своєму виборі прихильників обох лідерів є одинаковою і становить понад 87%. Водночас 12,6% електорату Василя Куйбіди та Садового все ж таки можуть перетікати від одного кандидата до іншого і навіть до третьої кандидатури.
Василь Куйбіда лідирує в Галицькому, Личаківському та Шевченківському районах Львова, Андрій Садовий – в Залізничному, Сихівському та Франківському, останній є безперечним лідером серед молоді, тоді як прихильниками його суперника є виборці, старші 30 років. Щодо освітнього цензу, то рейтинг кандидатів серед виборців з вищою освітою є однаковим, проте ті, хто працює, надають перевагу Василю Куйбіді, а незайняте населення переважно підтримує Андрія Садового.
Незважаючи на використання брудних технологій, думка львів’ян є доволі сталою – 57,5% опитаних стверджують, що не зважають на чорний піар, а майже 15% виборців він, навпаки, спонукає підтримати ображеного кандидата.
За його словами, різниця в рейтингах лідерів зросла і становить 4,9%, що виходить за межі статистичної похибки, яка становить 2,2%. Цікаво, що 16% львів’ян досі не визначилися. Саме ця категорія виборців визначатиме остаточний результат голосування. Проте вже сьогодні можна ставити, вважає Олексій Антипович, що ніхто з інших  претендентів, окрім двох лідерів, не зможе реально змагатися за посаду міського голови. Вихід з перегонів Тараса Стецьківа, Олександра Сендеги та Любомира Буняка дещо підвищив відсотки двох основних претендентів і водночас, хоча і несуттєво, проте зменшив відсотки Петра Писарчука (наразі становить 4,3%), Олександра Гудими (3,5%) та Богдана Федоришина (1,8%). Решту 14 кандидатів набирають разом 2,7%.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ