Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Спад промислового виробництва на Львівщині – 26,6%

У січні-березні цього року порівняно з аналогічним періодом 2008-го випуск промислової продукції у Львівській області зменшився на 26,6%. Про це «Гал-info» повідомило Головне управління статистики у Львівській області.
Зокрема, у добувній промисловості випуск скоротився на 25,3%, у переробній промисловості - на 31,5%, на підприємствах з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води - на 5,7%.

Загалом в Україні обсяг промислового виробництва знизився на 31,9%. Серед регіонів України за темпами зростання промислового виробництва Львівська область посіла 12 місце. Найбільший спад промислового виробництва в області, як і в Україні, відбувся у січні. Упродовж лютого-березня його вдалось зменшити на 4,2 в.п.

Слід зазначити, що разом з тим, у Львівській області за січень-березень цього року, порівняно з аналогічним періодом 2008 року, зросло виробництво окремої продукції, зокрема, масла вершкового, м’яса, борошна, горілки, шоколаду, олії, пива, пластмасових виробів для транспортування чи пакування товарів, електричних світильників, телевізорів.

У переробній промисловості Львівщини скоротилось виробництво в усіх основних видах діяльності. Найбільше скорочення обсягів виробництва відбулося на підприємствах з виробництва неметалевої мінеральної продукції, металургійного виробництва, машинобудування, з обробки деревини та виробництва виробів з деревини, крім меблів, з виробництва продуктів нафтопереробки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ