Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спека – не Божа кара – отець Всеволод

Представник Російської православної церкви заявив, що не варто безпосередньо вбачати в аномальній російській спеці Божу кару. Він порадив у спеку замислюватися про свої гріхи і вічне життя, а також розповів анекдот.

"Те, що спека змусила багатьох людей замислитися, можливо, і дозволяє говорити про те, що не дарма все це з нами відбувається. Люди починають думати: а чи правильно ми живемо? Чи допомагаємо один одному?" - сказав глава синодального Відділу у взаємин Церкви та суспільства протоієрей Всеволод Чаплін в п'ятницю на прес-конференції у Москві.

За його словами, "така аномальна спека нам нагадує, що всі ми - дуже тендітні люди". Водночас, священик вважає "примітивною і спрощеною" заяву, що зустрічається в низці ЗМІ, про те, що спека - це Боже покарання, оскільки, за його словами, "не завжди погодні явища мають пряме відношення до волі Божої".

Отець Всеволод вважає можливою і навіть необхідною молитву про зміну погоди та дарування дощу для припинення засухи, однак закликає не перетворювати таку молитву в "магію або чаклунство". Молитися, за його словами, слід, "не вимагаючи від Бога результату, а каючись у своїх гріхах і сподіваючись на Божу милість".

"Будемо молитися в першу чергу не тільки про дощ, але про те, щоб Господь нами керував", - сказав представник Російської церкви.

При цьому він не вважає, що спекотна погода є поважною причиною для приходу віруючих до храму з відкритими плечима, у шортах та іншому надто відкритому одязі.

"Якщо людина, спілкуючись з Богом, дозволяє собі недбалий або розв'язний вигляд, значить, у неї з душею щось не гаразд", - вважає отець Всеволод.

На завершення священик розповів анекдот про те, як двоє дівчат у бікіні після пляжу вирішили зайти в храм чоловічого монастиря. Після деяких коливань вони все-таки зайшли до церкви, і, коли їм стали робити зауваження, одна з подруг сказала інший: "Я ж тобі казала, що без хустки не можна!"

Зазначимо, цього тижня в Москві один за одним встановлювалися рекорди щодо спеки. Так, 26 липня там було зафіксовано абсолютний температурний рекорд - повітря прогрілося до 37,2 градусів за Цельсієм.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ