Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спеціалісти „Клініки, дружньої до молоді” обговорили систему розширення мережі подібних центрів по всій області у зв’язку зі зростанням захворювань у підлітків і недостатності консультаційних центрів

Сьогодні, 2 червня, на базі Львівської обласної дитячої спеціалізованої клінічної лікарні центр „Клініка, дружня до молоді” провела „круглий стіл” на тему „Погляд спеціалістів на сучасні проблеми підлітків.” На зустрічі були присутні спеціалісти різних галузей медицини, зокрема психотерапевти і гінекологи, що займаються лікуванням підлітків. На запрошення прибули спеціалісти з інших центрів „Клініка, дружня до молоді”.
Згідно зі статистичними даними, поширеність психічних захворювань у підлітків є на 21% вища, ніж у дітей. Частота гінекологічних та венерологічних захворювань у дівчат віком 15-25 років зросла за останні 5 років у 3 рази, у 2,2% випадків необхідне оперативне втручання.
Як зазначила Наталія Поліщук, керівник робочої групи «Клініки, дружньої до молоді», сьогодні для підлітків досить гостро постає питання закритості інформації. Молодь при потребі не знає, куди звернутись за порадою: чи мова йде про проблеми зі здоров’ям, чи про домашню сварку.  Незалежно від віку чи соціального стану, як правило, підлітки не бажають звертатися з такими проблемами ані до лікарів, ані до батьків. Тому головним завданням працівників лікарні є сприяння створенню мережі „Клінік, дружніх до молоді” не лише у Львові, а й в області.
„Клініка” у Львові відкрита минулого року в межах спільного проекту «Дружні послуги для молоді» Державного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Представництва ЮНІСЕФ в Україні. Проект розрахований до 2010 року. «Клініки, дружні до молоді» раніше відкрито у Києві, Нововолинську та ще декількох областях України. У Львові до відкриття «Клініки» готувалися понад рік. Брали участь в організаційних заходах самі ж фахівці на волонтерських засадах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ