Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спеціалісти та експерти продовжують моніторити довкілля в зоні фосфорної катастрофи

Станом на 31 липня 2007 року спеціалістами державної ветеринарної медицини продовжується обстеження тварин та птиці в населених пунктах, які потрапили у зону забруднення. Всього обстежено: 3934 голів великої рогатої худоби, 4502 голів свиней, - 127 голів дрібної рогатої худоби, - 937 голів коней, 38 202 голів птиці.
 Станом на 7.00 годину 31 липня загиблих тварин та птиці не виявлено.
Нагадаємо, ці заходи передбачені рішеннями Урядової комісії та обласного Штабу з ліквідації наслідків НС.
Обласною державною лабораторію ветеринарної медицини відібрано 19 проб зеленої маси, 5 проб молока, 2 проби зерна у населених пунктах Буського району, 9 проб молока та    3 проби зеленої маси у населених пунктах Золочівського району. Вміст фосфору відповідає нормативним документам та не перевищує встановлених норм.
Відділом інструментально-лабораторного та радіаційного контролю Держекоінспекції відібрано та проаналізовано: 5 проб грунтів на вміст фосфатів: біля меліоративного каналу в напрямку с. Ожидів, с. Йосипівка, с. Петричі, 30 м на північ від колії залізничної станції Красне, с. Дідичів. Перевищення коливаються у межах 1.37 - 2.82 рази, що відповідає фоновій природній концентрації; 8 проб поверхневих вод на вміст ортофосфатів: у р. Західний Буг вище м. Буська, у р. Західний Буг нижче м. Буська, у гирлі р. Полтва, у р. Західний Буг, с. Петричі, у меліоративному каналі (250 м від місця аварії, притока р. Солотвина), у гирлі р. Солотвина, вода, яка тече з місця аварії (біля меліоративного каналу), у р. Солотвина (500 м вище місця аварії, с. Ожидів). Перевищень норм ГДК не виявлено.
Обласною СЕС продовжується лабораторний контроль за станом довкілля на територіях можливого негативного впливу наслідків аварії: у відібраних 26 пробах атмосферного повітря з: 6 населених пунктів Буського району (12 проб), 2 населених пункта Кам’янка - Бузького району (4 проби), 3 населених пунктів Золочівського району (6 проб), 2 населених пунктів Радехівського району (4 проби). Перевищень ГДК фосфорного ангідриду не виявлено (ГДК фосфорного ангідриду 0,15 мг/м3).
У 61-й пробі води, відібраних на вміст поліфосфатів з криниць 8 населених пунктів Буського району (21 проба), 7 населених пунктів Бродівського району (7 проб), 3 населених пунктів Кам’янка - Бузького району (3 проби), 7 населених пунктів Золочівського району (8 проб), 9 населених пунктів Радехівського району (22 проби) перевищень ГДК поліфосфатів не виявлено (ГДК поліфосфатів – 3,5 мг/дм3). Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівській ОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ