Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Спецпідрозділи України запросили до боротьби з піратами в Аденській затоці

27 січня під час робочого візиту до Великої Британії міністр закордонних справ Петро Порошенко відвідав Штаб-квартиру військово-морської операції ЄС «Аталанта» та провів зустріч з Першим заступником командуючого операцією ВМС ЄС з протидії піратству "Аталанта" контр-адміралом ВМС ЗС Іспанії Бартоломео Баузою та заступником Начальника штабу операції з протидії піратству НАТО Хансом-Крістіаном Хелсетом. Про це повідомила прес-служба МЗС.

 

Міністр привітав зусилля командування операцій щодо забезпечення захисту цивільних суден поблизу узбережжя Сомалі. П.Порошенко висловив вдячність за надану допомогу з боку командування «Аталанти»  під час звільнення українських моряків, які перебували на борту судна «Аріана».

 

Сторони обговорили практичні кроки, спрямовані на реалізацію положень  Указу Президента України «Про участь України в військово-морській операції ЄС «Аталанта». Зокрема, Міністром закордонних справ України була запропонована участь наших спецпідрозділів у супроводженні суден в районі Аденської затоки. Керівництво операції привітало рішення України долучитися до участі в «Аталанті» і висловило сподівання на ефективну співпрацю з українськими фахівцями, які, на їх переконання, мають високу кваліфікацію та досвід.

 

Петро Порошенко запросив групу представників командування «Аталанти» відвідати Україну для обговорення конкретних аспектів взаємодії у справі протидії морському піратству та забезпечення належного захисту українських моряків.   

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ