Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Спецслужби США підтвердили достовірність частини доповіді про наявність у РФ компромату на Трампа - CNN

Спецслужби США вперше підтвердили достовірність частини доповіді про наявність у Росії компромату на президента Дональда Трампа.

Підтвердження стосується відомостей про телефонні розмови, пов'язані з компроматом, передає РБК з посиланням на дані CNN. Спецслужби не можуть розкрити інформацію. яка передавалася по телефону, проте підтверджують, що телефонні контакти, описані в доповіді, мали місце.

Зокрема, підтверджується інформація про час дзвінків, осіб тих, хто дзвонив, і місць, звідки здійснювалися дзвінки. Як зазначають джерела телеканалу, ці дані дозволяють спецслужбам «із більшою впевненістю говорити про достовірність усього досьє в цілому.

Інформація про здійснені дзвінки була отримана в ході «рутинної розвідувальної роботи». Спецслужбам вдалося перехопити дзвінки, які здійснювали деякі іноземні громадяни, у тому числі пов'язані з російським урядом. Деякі з тих, хто дзвонив, були відомі тим, що займалися збором інформації, яка могла скомпрометувати Хілларі Клінтон в її боротьбі за президентське крісло з Трампом.

При цьому, чиновники, з яким вдалося зв'язатися CNN, відзначають, що все це поки що не дає можливість з упевненістю заявляти, що у російського уряду дійсно є компромат на Трампа.

Офіційний прес-секретар Білого дому Шон Спайсер у відповідь на спробу журналістів телеканалу отримати коментар з цього приводу, заявив: «Нам, як і раніше, огидні брехливі новини телеканалу CNN».

Прес-служби Мін'юсту США, ФБР, ЦРУ і Управління директора національної розвідки від офіційних коментарів відмовилися.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ