Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спільна молитва є усвідомленням того, що ми можемо разом предстояти перед Богом, – владика Венедикт (Алексійчук)

У Львові понад тисячі львів'ян взяли участь у Йорданському Водосвятті. 19 січня у Львові на площі Ринок пройшло Йорданське Водосвяття за участі єпископів та священиків з різних Церков, зокрема Української Греко-Католицької Церкви, Української Православної Церкви Київського патріархату, Українська Православна Церква Московського патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, Вірменської Апостольської Церкви та Римо-Католицької церкви.

Водосвяття очолював владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Протосинкел Львівської Архиєпархії Української греко-католицької церкви.

«Спільна молитва є дуже важливою, бо гріх людський розділив церкву, а Христос молився, щоб церква була єдина. І якщо ми в тих чи інших обставинах збираємось і проводимо молитву, то ми повертаємось до тої первісної єдності, яка існувала в церкві і напевно, якщо запитати вірних будь-якої церкви, то всі прагнуть до тої єдності. Звичайно, наша людська гордість, інші гріхи впливають на те, що церква є розділена, але такі спільні зустрічі, молитви є усвідомленням того, що ми можемо разом предстояти перед Богом», - розповів владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Протосинкел Львівської Архиєпархії Української греко-католицької церкви.

«Львів - твердиня традицій. Ми сьогодні разом воєдино святкуємо Водохрестя. Маємо можливість доторкнутись до дива, відчути Божу ласку та благодать через освячену воду. Сьогодні нам це дуже потрібно - громаді міста Львова, всьому українському народу. Сьогодні наше місто має особливу місію. Львів вкотре в своїй історії виконує роль твердині українських національних та духовних цінностей. І кожен з нас своїми діями, думками служить цій місії», - зазначив після святкового Водосвяття міський голова Андрій Садовий.

Як зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, щороку одна з релігійних конфесій очолює Богослужіння, представники усіх інших конфесій доєднуються.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ