Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Спільний кандидат від БЮТ, «Фронту змін» і «Свободи» переможе Садового на виборах міського голови

Львів’яни протягом останнього року виявилися досить стриманими у своєму виборі кандидата на посаду міського голови. Протягом 2008 року рейтинг чинного міського голови Андрія Садового понизився, але Андрій Іванович серед кандидатів досі залишається на першому місці. За нього сьогодні готові проголосувати 28% мешканців Львова. Тобто, рейтинг Садового щораз понижувався, але він залишається першим – із значним відривом від усіх решти кандидатів. Водночас дві третини львів’ян готові проголосувати проти Садового, якщо їм пред’являть спільного кандидата. Про це в інтерв’ю Гал-інфо заявив директор соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович.

 

«Львів’яни протягом останнього року виявилися досить стриманими у своєму виборі кандидата на посаду міського голови. Протягом 2008 року рейтинг чинного міського голови Андрія Садового понизився, але Андрій Іванович серед кандидатів досі залишається на першому місці,. За нього сьогодні готові проголосувати 28% мешканців Львова. Тобто, весь час рейтинг Садового понижувався, але він залишається першим із значним відривом від усіх решти кандидатів.

 

Зокрема, колишній міський голова Львова Василь Куйбіда має лише 14% підтримки на цей момент.

 

Ще одна людина, яка декларує своє бажання йти на вибори мера, Петро Писарчук має 6% підтримки, хоча раніше мав 9%-10% і на попередніх виборах здобув значно більше. Тут хочу наголосити, що Писарчук насправді не може розглядатися реальною альтернативою Садовому, оскільки має дуже вузьку нішу своїх прихильників. Він бізнесмен, якого чітко асоціюють з  ринком «Південний». На фоні економічної кризи люди менше їздять на ринок, менше торгують, закривають ятки… Найважливіше, що у громадській думці Писарчук на позицінується  як альтернатива Садовому. директора соціологічної групи «Рейтинг» Олексія Антиповича.

 

Цікаве інше. На цей час  за Садового голосує трохи менше ніж третина львів’ян, тобто, дві третини городян не голосують за Садового. Це те електоральне поле, на якому  альтернативний Садовому кандидат міг би виграти вибори . Але наразі громадська думка не демонструє нам такого кандидата. 16% людей не знають, за кого будуть голосувати, 15% виборців будуть голосувати проти всіх, є частина людей, які просто не прийдуть на вибори. Маємо до 40% людей, які не визначилися або розчаровані у кандидатах на посаду міського голови Львова.

 

Тому перевага, яку має Андрій Садовий, насправді велика. З таким рейтингом навіть провал «Євро» не завадить йому виграти вибори міського голови. Але, якщо з’явиться якийсь альтернативний «об’єднаний» кандидат, то він має близько 70% електорального поля, на якому можна побороти Андрія Садового. Такий кандидат мав би з’явитися шляхом підтримки з боку політичних сил, які на цей момент не мають свого кандидата. А це  БЮТ, «Фронт змін», ВО «Свобода».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ