Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Співпраця між Україною та Францією перебуває на найвищому рівні - Президент

Як повідомили в прес-службі Глави держави, Президент України Петро Порошенко та Президент Франції Франсуа Олланд під час зустрічі обговорили питання запровадження безвізового режиму для українців Європейським Союзом, співпрацю в економіці, залучення інвестиції, впровадження реформ та взаємодію в гуманітарній сфері.

«Впевнений в тому, що наша співпраця перебуває зараз на найвищому рівні», - наголосив Глава Української держави під час заяви для ЗМІ у Парижі.

Петро Порошенко подякував французькому колезі за дотримання Плану дій щодо безвізового режиму, який був складений і затверджений Європейською Радою. Глава держави впевнений, що після того, як оціночна місія зафіксувала повне виконання українською стороною взятих на себе зобов'язань, та після ухвалення Європарламентом і Єврокомісією механізму призупинення безвізового режиму буде прийнято відповідне рішення стосовно України.

У свою чергу, Президент Франції зазначив, що розуміє наскільки це питання важливе для українців. За його словами, нині розглядається можливість візиту в Україну Міністра внутрішніх справ Франції, щоб зняти всі перешкоди в цьому питанні.

Співрозмовники також обговорити низку питань двостороннього співробітництва. «Ми зацікавлені у ефективній співпраці з французькими інвесторами. Після конституційної реформи в частині судочинства і верховенства права ми маємо можливість створювати абсолютно нову якість інвестиційного клімату», - зазначив Глава Української держави.

Президенти також обговорили хід реформ в Україні, зокрема судової системи, боротьбу з корупцією, запровадження прозорої фінансової системи. Президент Олланд зазначив, що реформування України дозволить втілити Угоду про асоціацію з ЄС та більш активно розвивати стосунки, зокрема з Францією, для залучення інвестицій.

Петро Порошенко подякував французьким партнерам за співпрацю у сфері освіти - взаємне визнання дипломів, надання можливості завершувати вищу освіту у вищих навчальних закладах Франції. Окремо співрозмовники відзначили досягнуту домовленість про завершення переговорів між Національною Академією державного управління при Президентові Україні і Національною школою адміністрації (Еcole nationale d’Administration, ENA) у Франції, яка підготувала плеяду вищих французьких керівників, щодо направлення на навчання найкращих українських студентів для того, щоб використати французький досвід у побудові нового державного управління в Україні.

Співрозмовники торкнулися питання референдуму Brexit щодо подальшої долі взаємовідносин між Великою Британією та Європейським Союзом. «Дуже сподіваємось на мудрий вибір громадян Великої Британії щодо Brexit. Впевнений, що цінності, які об’єднали ЄС є непорушними, і в майбутньому Європа подолає виклики і залишиться сильною та об’єднаною», - зазначив Президент України. У свою чергу, Президент Франції висловив сподівання, що Велика Британія залишиться в ЄС і буде посилювати європейські цінності.

Петро Порошенко запросив Франсуа Олланда відвідати Україну з візитом. «Вас, пане Президенте, в Україні чекають, Вам раді, Ви справжній друг України», - запевнив Глава Української держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ