Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Співробітники митниці та СБУ виявили факти порушення митного законодавства при спробах ввезення металевого прокату та газетного паперу

Працівниками митного посту «Рава-Руська» Західної регіональної митниці спільно із співробітниками Служби безпеки України у Львівській області виявлено декілька фактів порушення митного законодавства при спробах ввезення на митну територію України металевого прокату та паперу. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Держаної митної служби.
У першому випадку водій вантажівки DAF подав до митного оформлення документи, у яких вказувалось, що вантаж «прокат плоский» направлявся із Великобританії на одну зі столичних фірм. Вартість вантажу, згідно з документами, становила 36476,39 доларів США, вага – 20481 кг. Завдяки попередньо наданій Службою безпеки інформації, митниками було детально оглянуто дані вантаж та автомобіль. У результаті було виявлено ще один комплект документів, який подавався до митного контролю польським колегам. Згідно з цими документами вантаж фактично прямував із Польщі до Дніпропетровська і його вартість вдвічі перевищувала заявлену і становила понад 83 тисячі доларів США. За фактом подання до митного оформлення документів, що містять неправдиві дані щодо відправника, отримувача та вартості товару складено протокол про порушення митних правил за статтею 352 Митного кодексу України. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.
Схожа історія трапилась і з вантажем «папір газетний», який до України намагався ввезти вантажівкою МАН громадянин Польщі. І знову ж таки до митного контролю було подано інший комплект документів, відповідно до якого 20823 кг газетного паперу та вартістю 12826,97 доларів США прямувало на адресу однієї з київських фірм із Польщі.
Завдяки так само злагодженій взаємодії працівників Служби безпеки та митників було виявлено, що насправді перевозився папір не газетний, а дещо інший за своїми якостями, до того ж значно дорожчий. Згодом це було підтверджено і висновками експертів. Фактична вартість даного вантажу додатково встановлюється. Але вже зараз можна говорити про те, що до митного контролю було подано документи, які містили неправдиві дані щодо найменування товару і його вартість набагато вища від задекларованої. Складено протокол за тією ж статтею митного кодексу України.
Такі протиправні дії могли завдати державі значних економічних збитків: уникнення від сплати належних відрахувань до Держбюджету на ввезення продукції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ