Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Співробітники СБУ викрили факт розтрати майна колективного підприємства в особливо великих розмірах

В результаті вжитих заходів співробітники Управління СБУ у Львівській області отримали інформацію про зловживання під час реалізації майна одного з колективних підприємств Львівщини -- повідомляє прес-служба УСБУ у Львівській області.
У 2003 році була порушена справа про банкрутство „Прикарпатського меблевого комбінату" (назву змінено). Через рік був затверджений план санації; яким передбачалось створення на основі збанкрутілого підприємства закритого акціонерного товариства - правонаступника всіх прав та обов'язків активів та пасивів меблевого комбінату. Проте, на початку 2005 року, особи, яким було ввірено майно комбінату, створили ТзОВ „Меблева фабрика" (назву змінено) та актом прийому-передачі незаконно передали новоствореному підприємству майно Прикарпатського меблевого комбінату вартістю майже 100 тис. грн. При цьому, новостворене ТзОВ не є правонаступником меблевого комбінату та, відповідно, не може мати жодного відношення до його активів.
Враховуючи те, що в діях осіб, яким було ввірено майно меблевого комбінату на час проведення процедури санації і банкрутства, містяться ознаки злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), слідчим відділом Управління СБУ у Львівській області за даним фактом порушена кримінальна справа. Триває слідство.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ