Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сплачені за іпотекою проценти держава повертає на підставі декларації

Відповідно до Закону України „Про податок з доходів фізичних осіб” передбачено отримання податкового кредиту громадянами, які купили або побудували житловий будинок або квартиру за рахунок отриманого в банку іпотечного кредиту та сплачували в минулому році проценти. Сума повернення не може перевищувати розміру сплаченого податку з доходів фізичних осіб із зарплати. Повідомив відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПА у Львівській області.

 

Куплене чи побудоване житло має бути основним місцем проживання, тобто претендент на податковий кредит має бути зареєстрованим (прописаним) в квартирі, придбаній за рахунок іпотечної позики.

 

Отримати податковий кредит мають право і ті, хто сплачував проценти в іноземній валюті. З 1 січня 2010 року це питання вже законодавчо врегульоване. Змінами до Закону України „Про податок з доходів фізичних осіб” підтверджено право платника податку на податковий кредит за процентами, сплаченими банку за користування іпотечним житловим кредитом, в іноземній валюті.

 

Договір іпотеки (застави) має бути засвідчений нотаріально. Кредит має бути одержаним в банку або іншій фінансовій установі.. В платіжних документах про сплату (повернення) кредиту має бути вказана окремо сума процентів по іпотечному кредиту, прізвище особи, яка взяла кредит, сплачує проценти та претендує на податковий кредит.

 

Декларація подається податковому органу за місцем проживання платника податку.

 

Бланки декларації надаються безкоштовно.

 

Львів’яни можуть одержати консультацію щодо заповнення декларації по вул. Стрийській , 35 у кім. 107 та в  адмінбудинку на вул. Щепкіна, 4 , к. 31а. Довідки з питань декларування у телефонному режимі можна отримати по тел.: 297-30-41, для громадян міста Львова - 272-69-15; 272-28-84.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ