Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Спочатку Тимошенко поверне державі облгази, а потім націоналізує обленерго

Уряд має заплатити за жовтень "Газпрому" 4 мільярди гривень. Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко під час виступу в парламенті. Водночас вона вказала, що теплокомуненерго винні "Нафтогазу" майже вдвічі більшу суму. Повідомила «Українська правда».

 

"7 мільярдів гривень сьогодні загальна заборгованість за газ усіх споживачів, включаючи теплокомуненерго. Для порівняння за цей місяць, 6 листопада, державі треба заплатити "Газпрому" 4 мільярди гривень", - зазначила Тимошенко.

 

"Тобто вважайте, 2 місяці – це те, що доводиться викладати уряду і "Нафтогазу" не маючи забезпечення від приватних облгазів і від теплокомуненерго. Але незважаючи на це ми перевіримо, щоб кожен бюджетний заклад був підключений до тепла", - обурилась прем'єр.

 

Вона не виключила "приватну гру облгазів, які вибивають для себе гроші".

"Сьогодні я хочу повідомити всій країні, що ми розробили стратегію повернення з оренди газових мереж і поверненя їх "Нафтогазу". Я вважаю, що те як працюють облгази – це злочин проти країни. По-перше, не платять, по-друге, знущаються над населенням України, вишибаючи гроші", - заявила Тимошенко.

 

Воднораз Голова ВРУ Володимир Литвин запропонував Тимошенко націоналізувати і обленерго, щоб навести повний лад в країні. Тимошенко виявила готовність це зробити.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ