Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сподіваємося, що візит Патріарха Кирила в Україну буде миролюбивим і не призведе до зайвої напруги у суспільстві - ЛОО партії «Жінки України»

«Архіпастирський візит в Україну Предстоятеля Російської православної церкви Патріарха Московського всієї Русі Кирила явище, без сумніву, неординарне. Проте, вважаю, що нагнітати і так напружені стосунки між Церквами, а тим паче розпалювати міжнаціональну й міжконфесійну ворожнечу на тлі цих відвідин безглуздо та гріховно водночас», - заявила голова Львівської обласної організації партії «Жінки України» Руслана Рак. Про це повідомила прес-служба ЛОО партії «Жінки України»
-

За її словами, такої позиції дотримується їхня політична сила. «Толерантність, вихованість та відсутність агресії мають бути основними при зустрічах з Патріархом. Предстоятеля Кирила у ці дні Україна має сприймати не як політика, а як церковного діяча, під патронатом якого перебувають сотні тисяч українців, вірних УПЦ», - підкреслила Руслана Рак.

   

«Ми ж християни, і основою нашої віри є проголошена Ісусом Христом Любов. Тому підтримую Президента України Віктора Ющенка, який зустрічався та приділив увагу главі РПЦ, і цілком  поділяю позицію Глави Української греко-католицької Церкви Блаженнійшого Любомира, який охарактеризував відвідини України Патріархом Кирилом «нормальною церковною практикою» і не має жодних застережень до наших віруючих, котрі спільно із Предстоятелем російської православної церкви бажають його послухати та разом з ним помолитися», - наголосила голова Львівської обласної організації партії «Жінки України» Руслана Рак.

   

Водночас Руслана Рак висловила щирі сподівання, що візит Патріарха Кирила в Україну буде миролюбивим і не призведе до негативу та зайвої напруги у суспільстві. «Принаймні, хочеться вірити, що зі сторони глави РПЦ не буде приводів для агресії з боку наших співгромадян, а віруючі усіх конфесій зберігатимуть основні християнські принципи, закладені у Святому Євангеліє»,- підкреслила пані Руслана.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ