Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спортзал - це недоступна розкіш для більшості учнів сільських шкіл Львівщини

Спортивні зали – болюче питання для шкіл у районах Львівщини. Практично половина шкіл на мають окремих приміщень, пристосованих для повноцінних занять фізкультурою. Задля вирішення цієї проблеми буде розроблено окрему програму, повідомив голова Львівської ОДА Микола Кміть. Про це повідомила радіо "Німецька хвиля".
 
Програму втілюватимуть у двох напрямках: літні спортивні майданчики та криті спортивні зали. Щодо занять спортом на вулиці, то тут можлива співпраця з федерацією футболу та підприємцями, які зможуть облаштувати спортивним знаряддям, каже губернатор. На криті спортивні зали у школах кошти виділятимуть з бюджету. «Треба акцентувати питання не на великому спорті, спортивних досягненнях, бо це завдання центрального уряду,тож нехай держава фінансує олімпійських чемпіонів. А всі кошти з обласного бюджету повинні скеровуватися на відновлення спорту для дітей: різні гуртки, секції, фінансування дитячих тренерів», - сказав Микола Кміть.

У тих школах, де є спортивні зали, часто немає окремих приміщень для переодягання школярів. Подекуди вчителям фізкультури доводиться купувати спортивний інвентар за власний кошт. Проблеми є і з можливістю прийняти душ або помити руки. Облаштування санвузлів у школах стане невід’ємною частиною програми з оздоровлення дітей, обіцяє влада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ