Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Спорудити пам’ятник Небесній Сотні у Львові, або ж передати повноваження області, - вимога депутатів

Депутати Львівської обласної ради учора, 5 грудня, під час засідання сесії звернулися до Львівської міської ради щодо необхідності спорудження у Львові пам’ятника Героям Небесної Сотні. «За» таке звернення проголосувало 57 депутатів.

У зверненні депутати звертаються увагу на те, що в обласному центрі Львівщини, де найбільше родин Героїв Небесної Сотні, місцева влада так і не спромоглася гідно вшанувати новітніх Героїв України.

«Від 2014 року представники громадських організацій борються, аби в нашому місті постав пам’ятник загиблим Героям. Численні звернення активістів і родин загиблих до міської влади Львова не дали жодних конкретних результатів.

Нам прикро, що в такому проєвропейському місті, яке найактивніше долучилося до Революції Гідності, забувають про подвиг Героїв Небесної Сотні. Якби не Євромайдан, ми й досі залишалися б жити в країні, у якій панувала диктатура Януковича. На Грушевського, Банковій, Інститутській та, зрештою, на багатьох вулицях і площах українських міст, містечок, селищ, сіл не було випадкових людей. Відстоювали Європейську Україну справжні патріоти, які прагнули одного – добробуту своєї сім’ї та держави. Шкода, що посадовці міської ради не зрозуміли історичної важливості революційних подій осені – зими 2013 – 2014 років», – йдеться у зверненні.

Депутати наголосили, що люди, які творили історію часів Майдану, заслуговують на гідне вшанування.

«Попри це, жодних концептуальних кроків від Львівської міської ради щодо спорудження пам’ятника народним Героям нема. Дезінформація та відсутність комплексного бачення увічнення подвигу Майданівців викликає неабияке обурення громадськості», - сказано в документі.

Відтак, депутати Львівської обласної ради, підтримуючи волю родин, які зазнали непоправних утрат, та ініціативу громадських активістів, звернулися до Львівської міської ради з клопотанням вирішити в найкоротші терміни це питання, а у разі неспроможності, наполягають на передачі обласній владі повноважень щодо спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ