Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Спостерігачі ОБСЄ оприлюднили звіт щодо обстрілу школи в Донецьку

Моніторингова місія ОБСЄ оприлюднила звіт після відвідування району Донецька, де 5 листопада був артобстріл. Повідомила служба BBC Україна.

Унаслідок стрілянини на стадіоні школи №63 загинуло двоє підлітків, четверо зазнали поранень.

Спостерігачі оглянули територію в наступні два дні після інциденту - 6 та 7 листопада, та побачили на ній десять вирв від снарядів.

За оцінкою спостерігачів, всі ці снаряди вистрілили з північно-західного напрямку, вогонь вівся під високим кутом.

"Всі вирви, які побачили спостерігачі, мали приблизно один метр в діаметрі, їх глибина різнилась. Аналіз показує, що принаймні чотири з воронок утворились від потрапляння 120мм мінометних снарядів, два інших були результатом 122 мм артилерійських пострілів", - сказано в заяві.

Як розповів свідок, стрілянина почалась о 15:30, він нарахував вісім вибухів. За його словами перші два йшли один за одним, а інші шість - за п'ять хвилин.

На стадіоні спостерігачі побачили пошкоджену від осколків металеву сітку, огорожу та ворота. В іншій стороні поля - воронку.

На вулиці, де розташована школа - Степаненка, спостерігачі побачили три вирви біля багатоквартирного будинку, в ньому були пошкоджені вікна. На сусідніх двох вулицях спостерігачі побачили ще п'ять слідів від снарядів.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ