Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Спостерігачі від СНД почали моніторити Україну

Місія спостереження за парламентськими виборами в Україні від СНД в суботу отримала акредитацію в ЦВК і приступає до роботи. Про це повідомив глава місії, перший заступник голови виконавчого комітету СНД Володимир Гаркун.

"Ми щойно повернулися з ЦВК України, де отримали акредитацію міжнародних спостерігачів. На запрошення міністерства закордонних справ України ми прибули для спостереження за виборами і вже з сьогоднішнього дня, 29 вересня, місія спостерігачів СНД приступила до моніторингу парламентських виборів", - розповів Гаркун.

За його словами, склад місії ще формується, в нього вже увійшли більше 150 спостерігачів. У цілому, зазначив глава місії, очікується, що до неї увійдуть близько 250 короткострокових і довгострокових спостерігачів, представників держав-членів СНД.

"Місія буде здійснювати моніторинг в рамках свого мандату, ми ведемо спостереження абсолютно незалежно, але при цьому чітко дотримуючись законів країни перебування. Ми не втручаємося у внутрішні справи держави і вважаємо, що вибори - це, перш за все, внутрішня справа країни, в якій вони проходять", - підкреслив Гаркун.

Він додав, що спостерігачі від СНД максимально рівномірно будуть розподілені по всій території України безпосередньо у день голосування, 28 жовтня.

Довгострокові спостерігачі, які вже приступають до роботи, проведуть зустрічі з передвиборчими штабами політсил, які беруть участь у виборах, проведуть повний моніторинг агітаційної кампанії, а також вивчатимуть законодавство країни.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ