Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Справа Гандзюк: Ігор Павловський отримав умовний вирок за приховування злочину

Приморський райсуд Одеси визнав Ігоря Павловського винним у приховуванні злочину проти херсонської активістки Катерини Гандзюк та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік (тобто 1 рік умовно).

Про це hromadske повідомив адвокат обвинуваченого Володимир Сергет.

Попри такий вирок, Павловський залишається в ізоляторі СБУ, оскільки є фігурантом справ щодо створення організованої злочинної групи на Херсонщині та незаконного заволодіння транспортними засобами.

Раніше Ігор Павловський на засіданні суду підтвердив укладену угоду про визнання винуватості та вибачився перед чоловіком і батьком Катерини Гандзюк. Також він дав свідчення під присягою щодо ймовірних організатора та замовника злочину — Олексія Левіна та Владислава Мангера.

Що розповів Павловський?

Він підтвердив інформацію про те, що до нього після злочину заходив Левін та казав: «Це ми з Миколайовичем (саме таке по батькові у Мангера — ред.) замовили Катерину Гандзюк». Також Павловський зазначив, що Левін фінансував адвокатів та дружину Сергія Торбіна (організатор нападу), щоб ті мовчали.

Крім цього, Павловський зазначив, що вже в ізоляторі СБУ Олексій Левін пропонував йому 20 тисяч євро за мовчання, додавши, що від грошей відмовився. Водночас Левін надав суду папірці листування з Павловським, де останній нібито скаржився на умови в ІТТ СБУ та додав, що має ще певні аудіозаписи. Але суд не долучив їх до матеріалів справи.

У січні Ігор Павловський у коментарі hromadske називав себе «випадковим слухачем» та додавав, що на нього тиснуло СБУ: «Мені перед цим телефонували і казали, що якщо не казатиму те, що треба, і не свідчитиму проти тих, кого треба, сидітиму. Вам достатньо? СБУ телефонувало».

Олексій Левін та Владислав Мангер свою причетність до злочину заперечують.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ