Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Справа про прослуховування журналіста газети «Експрес» - версія міліції

"Слідством розглядається версія щодо перешкоджання законній професійній діяльності представника мас-медіа. Сам же він відмовився видати правоохоронцям знайдений ним підозрілий предмет, а також не захотів пояснити, чому звернувся до міліції лише через добу після його виявлення". Про цей йдеться у повідомленні УЗГ МВС України.

І далі: "6 січня до Галицького райвідділу Львівського міськуправління внутрішніх справ звернувся журналіст видання «Експрес» Тарас Зозулінський. Він повідомив про те, що напередодні у квартирі за місцем проживання серед своїх речей виявив предмет, який, на його думку, зовні схожий на пристрій для негласного зняття інформації. Цей факт журналіст пов'язує зі своєю професійною діяльністю.

Того ж дня вказане повідомлення було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України.

У день здійснення повідомлення про злочин провести огляд помешкання заявника працівники міліції не змогли, оскільки сам журналіст надати правоохоронцям дозвіл на огляд помешкання відмовився. У зв’язку з цим члени слідчо-оперативної групи змогли здійснити лише огляд вхідних дверей помешкання. При цьому слідів незаконного проникнення у житло фахівці не виявили.

Огляд квартири заявника було здійснено на підставі ухвали суду лише наступного дня, тобто 7 січня. Громадянин Зозулінський також не видав працівникам міліції знайдений ним предмет та відмовився пояснити, де наразі знаходиться знайдений ним пристрій, а також той факт, чому він звернувся до міліції майже через добу після виявлення «підозрілої знахідки».

При проведенні огляду квартири із залученням фахівців будь-яких пристроїв для прослуховування чи зняття інформації, а також слідів встановлення у квартирі таких пристроїв не виявлено.

Наразі у кримінальному провадженні висунута версія, що злочин скоєно у зв’язку із перешкоджанням законній професійній діяльності Тараса Зозулінського. Вона ґрунтується лише на показах самого журналіста.

З метою встановлення можливих свідків злочину правоохоронці допитали сусідів заявника, а також отримали від суду дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, адже це необхідно для проведення експертами досліджень знахідки та встановлення її призначення.

У той же час у Головному слідчому управлінні МВС України зазначають, що дії львівського журналіста та редакції видання «Експрес» не сприяють своєчасному та об’єктивному з'ясуванню обставин щодо виявлення «пристрою» та його призначення. Це, у свою чергу, утруднює процес надання кваліфікованої оцінки цієї події слідчими та прийняття відповідного рішення.

Триває досудове розслідування".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ