Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Справа Шеремета: У поліції заявили, що завчасно попередили адвокатів підозрюваних про слідчий експеримент

У Нацполіції заявили, що завчасно попередили адвокатів трьох підозрюваних у справі Шеремета про слідчий експеримент, однак свою участь підтвердив лише адвокат підозрюваної Юлії Кузьменко.

Про це повідомили в прес-службі Нацполіції, пише Громадське.

«У ніч на 3 січня 2020 року з підозрюваною Юлією Кузьменко та її захисником Владиславом Добошем проведено слідчий експеримент: будь-яких скарг, заяв і клопотань про порушення під час слідчої дії від них не надходило», — йдеться у повідомленні. 

Також зазначили, що підозрюваний Антоненко відмовився від слідчого експерименту через відсутність його захисників.

«Однак після залучення для захисту його прав захисника з центру з надання безоплатної правової допомоги на місце проведення слідчих дій таки прибув адвокат підозрюваного, який у категоричній формі відмовився від проведення слідчого експерименту. При цьому він почав перешкоджати проведенню слідчої дії з Юлією Кузьменко: усе це зафіксовано на відеозаписі слідчого експерименту», — заявили у поліції.

Крім того, підозрювана Яна Дугарь відмовилась від надання показів та проведення слідчого експерименту.

Нагадаємо, вночі 3 січня у Києві на вулицях Івана-Франка, В'ячеслава Липинського та Бульварно-Кудрявській проводили слідчий експеримент у справі вбивства журналіста Павла Шеремета за участі підозрюваної лікарки й волонтерки Юлії Кузьменко.

Адвокат волонтерки Владислав Добош зазначив, що буде клопотати про повторне проведення експерименту, оскільки на відео з матеріалів справи зображено, що йшли двоє людей. За версією слідства, що другою людиною, ймовірно, був Андрій Антоненко.

До того Добош заявив, що йому повідомили про слідчий експеримент за годину до його проведення. Планувалося, що експеримент розпочнеться об 18:00, однак його не розпочали вчасно, бо правоохоронці не надали до того часу Добошу відео з матеріалів справи Шеремета. Він їх таки отримав, на відміну від адвокатів інших підозрюваних.

Адвокат Андрія Антоненка Станіслав Кулик заявив, що йому не повідомили про проведення слідчого експерименту. Він додав, що підтримує ініціативу з проведенням експерименту, а лише після ознайомлення з матеріалами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ