Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Справою Слюсарчука має займатися Генпрокуратура, – експерт

Екс-заступник генерального прокурора України Микола Обіход вважає, що справою Слюсарчука має займатися Генеральна прокуратура. Про це він заявив на круглому столі «Андрій Слюсарчук: аферист або маніяк-убивця?», що проходив нині в Інституті Горшеніна.

«По-перше, у Слюсарчука напевно були покровителі - без них не можна отримати ні наукові ступені, ні кар'єрні посади. По-друге, я хотів би звернути увагу на дії моїх колишніх колег - слідчих і прокурорів, - сказав Обіход. - Швидше за все, із справ по Слюсарчуку, ініційованих ще в середині 90-х, зникли важливі документи, які могли б дозволити притягнути до відповідальності Слюсарчука ще в ті часи. Є і були прокурори, які займалися наглядом за забезпеченням законності - вони теж повинні відповісти за те, що історія розкрилася тільки зараз", повідомляє LB.ua.

"Специфіка слідчої діяльності така, що документи повинні зберігатися - навіть якщо хтось їх знищив, і можна відновити", – акцентував Обіход.

Крім того, Обіход закликав не забувати про участь у справі інших медиків. «Ось є операційний стіл, за яким штукатур-маляр прикидається хірургом, ріже людину, а поруч стоять кваліфіковані фахівці, бачать все це і не говорять ні слова. І що відбувається далі? Нічого! Вважаю, ці люди також мають бути притягнуті до відповідальності».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ